Monstrum bacio štenad u Neretvu: Dječak sve vidio i skočio u vodu da ih spasi, nažalost…

Na Facebook stranici Šapice Čapljina u srijedu je objavljen video s tekstom da im se u prijepodnevnim satima javio uznemiren dječak koji je gledao kako čovjek s mosta baca vrećicu s psićima u ledenu Neretvu.

Dječak je ne razmišljajući skočio u vodu i spasio ih.

Kako se navodi u tekstu, spasio je tri dok dva, nažalost, nije uspio. Riječ je o štencima starim tri dana. Muškarca koji je izvršio ovaj gnusan čin su prepoznali i prijavili policiji. Policijski službenik je izašao na teren i napravio zapisnik.

“Nakon toga dobivamo obavještenje da je počinitelj priznao monstruozni čin pod izgovorom da je mama beba uginula, a on nije znao što će s njima. Također, okolnosti smrti mame kujice prepuštamo veterinarskoj inspekciji, jer nakon policije slučaj je dodijeljen njima. O bilo kakvim novim informacijama i saznanjima ćemo vas obavijestiti, jer ovo nećemo tako olako pustiti.U današnje vrijeme smo svjedoci velike količine nasilja, te monstruoznih pokušaja ubojstava (od njih, nažalost, neki ne ostaju samo na pokušaju). Bilo da je u pitanju čovjek ili životinja, uvijek nastradaju slabi i nezaštićeni. Ovaj post, kao i mnogi prije ovoga pokušavaju probuditi ljudsku savjest. Nažalost, ne vidimo promjene, nego svakim danom imamo sve više intervencija. Ljudi, probudite se iz zimskog sna jer je to vaš komšija, vaš brat/sestra, vaša okolina, a u narodu se kaže da okolina čini čovjeka”, naveli su iz Šapica Čapljina.

Objava je izazvala lavinu komentara na Facebooku, a mnogi se pitaju kada će institucije početi raditi svoj posao. Video pogledajte ovdje

“Nemam riječi!!! Strašno!!! A momku svaka čast! Da je barem više takvih!”, jedan je od komentara.

Ostali se pitaju kada će institucije početi raditi svoj posao.

Prethodni članakTemperatura vazduha do 39 stepeni Celzijusovih
Naredni članakVatrena stihija u selu nedaleko od Bileće sedmočlanu porodicu Papić ostavila bez kore hljeba