Mladići iz BiH uhapšeni u Hrvatskoj zbog krijumčarenja migranata

KARLOVAC – Hrvatska policija na području Karlovca uhapsila je četvoricu krijumčara migranata, među kojima dvojicu državljana BiH, od kojih je jedan probio rampu na graničnom prelazu, dok je drugi taj prelaz prošao bez zaustavljanja, zbog čega je službenica skočila u stranu kako bi izbjegla nalet vozila.

Krijumčare su u noći između petka i subote uhapsili policajci koji na području karlovačke policije rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprečavanja nezakonitih migracija, saopštila je danas policija.

Državljanin BiH (26) osumnjičen je da je u noćim satima u subotu, vozeći se iz BiH prema Hrvatskoj teretnim vozilom bez registarskih oznaka probio rampu na graničnom prelazu, te pobjegao prema unutrašnjosti, ali je zaustavljen na području Slunja.

Ubrzo nakon toga je 19-godišnji državljanin BiH kombi vozilom bez zaustavljanja na graničnom prelazu ušao u Hrvatsku, prenosi Srna.

Tom prilikom je policijska službenica skokom u stranu izbjegla nalet vozila. Vozilo su policajci zaustavili na području opštine Cetingrad, a vozač je pokušao da pobjegne, ali je ubrzo uhvaćen, naveli su iz policije.

U petak, 2. februara, uveče na području opštine Rakovica zaustavljen je i kombi slovačkih tablica kojim je upravljao 19-godišnji državljanin Srbije, dok je na području Karlovca zaustavljen kombi austrijskih tablica koji je vozio 19-godišnji državljanin Belgije.

Obojica su u vozilu prevozila strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, istakli su iz policije.

Osumnjičeni su predati pritvorskom nadzorniku i protiv njih su podnesene krivične prijave jer su iz koristoljublja prevozili strane državljane.

Protiv 26-godišnjaka iz BiH podnesena je krivična prijava i zbog oštećenja tuđe stvari i kršenja saobraćajnih pravila, a protiv 19-godišnjaka zbog upotrebe sile prema službenom licu.

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, dodaje se u saopštenju.

Prethodni članakTinejdžer porijeklom sa Balkana osuđen zbog ubistva oca Fadila
Naredni članakPožar na deponiji Uborak kod Mostara: Šire se ogromne količine dima i nesnosan smrad