Mladić iz Mostara i dalje životno ugrožen

Devetnaestogodišnji E.P. koji je juče u poslijepodnevnim satima teško povrijeđen u navijačkom sukobu u Mostaru i dalje je životno ugrožen.

Kako nam je rečeno iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u koju je mladić prevezen iz Kantonalne bolnice „Dr.Safet Mujić“, stanje pacijenta je bez značajnih promjena.

– On je i dalje životno ugrožen i hospitalizovan je na Odsjeku za neurohiruršku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja – kazali su iz SKB Mostar.

Neslužbeno smo saznali da je mladić sinoć podvrgnut višesatnom operativnom zahvatu, a povrede koje je zadobio su mu nanesene u predjelu glave.

U ovom huliganskom sukobu je povrijeđeno pet osoba, među kojima su dva policajaca. Osim E.P., svima su konstatirane lakše tjelesne povrede.

S druge strane, policija i dalje radi na rasvjetljavanju ovog događaja koji je uznemirio javnost i provode se brojne radnje na identifikaciji i pronalasku osoba koje su se sukobile.

Mostarska policija privele je šest osoba zbog jučerašnjih navijačkih sukoba u Mostaru u kojima je povrijeđeno pet osoba, izjavio je ta Top Portal portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Ljudevit Marić.

Podsjetimo, do sukoba navijača Zrinjskog i Veleža je došlo zbog, kako se to iznosilo, ispisivanja navijačkih grafita na objektima kod hotela „Ero“.

Mostarska policija je pucala uzrak kako bi rastjerala huligane, a ovi neredi su stavljeni pod kontrolu dolaskom pripadnika Specijalne policije MUP-a HNK.

Prethodni članakŠEST OSOBA PRIVEDENO ZBOG NEREDA U MOSTARU, POLICIJA TRAGA I ZA OSTALIM
Naredni članakU MOSTARSKOJ BOLNICI SVE VIŠE MLADIH OBOLJELIH OD KORONE