Mladi banjalučki političar nakon kome i 40 dana borbe pobijedio koronu

Nikola Vukčević (32), mladi političar iz Banjaluke, nakon 40 dana teške borbe za život, pobijedio je koronu, oporavlja se i uskoro će biti otpušten na kućno liječenje.

Njegov prijatelj Davor Strika, koji je u teškim danima bio uz njega i njegovu porodicu mladu suprugu i kćerkicu, kaže da oporavak ide u željenom pravcu.

“Nikola je van životne opasnosti i nadamo da će se uskoro vratiti svojoj kući i porodici. Zahvaljujemo svima koji su ga u ovim teškim danima podržavali, a posebno ljudima iz cijele Republike Srpske, koji su darovali krv neophodnu za Nikolino liječenje. Želimo brz oporavak svima zaraženima od Kovida-19”, poručio je Strika, piše “Srpskainfo”.

Nikola Vukčević je na minulim izborima bio kandidat za odbornika u Banjojluci, na listi Socijalističke partije. Mandat u Skupštini grada mu je izmakao, ostao je prvi ispod crte na listi svoje stranke, vjerovatno i zato što se razbolio u jeku kampanje.

Prve simptome osjetio je 11. oktobra, a već za nekoliko dana ovaj Banjalučanin je bio na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, na Klinici za intenzivnu medicinu. Priključen je na respirator, intubiran i uveden u indukovanu komu. Bile su mu neophodne i redovne transfuzije krvi, pa je upućen apel svima koji imaju, inače rijetku, krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli. Na apel su se odazvale hiljade davalaca krvi iz cijele Srpske.

Lijepe vijesti iz UKC-a RS obradovale su mnoge, pogotovo mlade ljude, ne samo iz Banjaluke i iz Socijalističke partije, jer je zbog svoje pozitivne energije i aktivizma Nikola bio omiljen i u drugim gradovima i među ljudima koji nisu politički aktivni.