MLADA UMJETNICA ANGELINA VUKOSAV IZLOŽBU PODARILA NEVESINjU

U Gradskoj galeriji u Nevesinju sinoć je svečano otvorena izložba radova mlade nevesinjske umjetnice Angeline Vukosav. Višestruko nagrađivana Nevesinjka, dobitnica Plakete Univerziteta u Istočnom Sarajevu za najboljeg studenta Akademije likovnih umjetnosti u prošloj godini, podarila je rodnom gradu izložbu za koju je inspiraciju našla upravo u svom zavičaju.

U Gradskoj galeriji sinoć su se u velikom broju okupili Angelinini prijatelji, poštovaoci njenog umjetničkog rada i brojni građani Nevesinja koji su davali podršku mladoj umjetnici da ostvari nove domete u oblastima književnosti, umjetnosti i grafičkog dizajna.

Angelina kaže da resurse ideja i motiva svaki čovjek crpi iz svog životnog okruženja i postojanja, naglašavajući da svoj karakter, introspekciju i moral nosi iz prelijepe Hercegovine.

„Ovo je jedna zanimljiva izložba i nadam se da će Nevesinjci razumjeti tematiku. Kroz radove dominira modernizam, koji se može otkriti kroz dinamičnost i ekspresiju“, pojasnila je Angelina.  Radionevesinje

Prethodni članakPREMINUO JEDAN OD NAJBOLJIH NJEMAČKIH FUDBALERA SVIH VREMENA: Gerd Miler otišao u vječnost
Naredni članakIz porodične kuće u Nevesinju ukradeo 10 hiljada maraka