Mještani u šoku nakon mučkog ubistva starice Mirjane “Čudi nas ono što smo vidjeli u njenom dvorištu”

Još jedan jeziv zločin uznemirio je mještane sela Mišlljenovac kod Kučeva. Tokom noći između ponedjeljka i utorka mučki je drvenim kocem ubijena Mirjana Ž. (71) koja je u porodičnoj kući živela sama, a čije je tijelo pronašao prvi komšija.

Na lice mjesta tragedije odmah je izašao Javni tužilac i istražni sudija iz Požarevca kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Još nije poznat motiv ubistva, ali mještani sela Mišljenovac kažu da niko nije imao razloga da tako nešto učini nesrećnoj ženi koja je živjela jako skromno u isto takvom domaćinstvu. Kako kažu pojedini, ono što baca sumnju je da je bila u posljednje vrijeme jako bolesna pa je i dvorište bilo prilično obraslo rastinjem.

Međutim, ono što je začuđujuće da je u posljednje vreme bilo prilično očišćeno, što ljude navodi na pomisao da je neko ovo ranije isplanirao. Kuća je bila prilično ispreturana, pojedine stvari izbačene su ispred vrata, što ukazuje da je mogući motiv koristoljublje i pomisao da je nastradala žena imala novac u kući.

– Posljednji put smo se vidjeli u nedelju na našoj slavi Markovdan. Čuli smo se zadnji put juče oko 13 sati. Nije djelovala ni uzmenireno ni uplašeno. Jednostavno, od jutros kako nas je ova tragična vijest zatekla, u potpunom smo šoku – kažu komšije, piše Blic.

– Ovo je velika tragedija jer je moja tetka bila jedna vrijedna i jako dobra žena. Imala je svoju penziju od koje je živjela jako skromno. Bila je bolesna. Noge su je i leđa izdali, pa se teško kretala – kaže Željko Milivojević kome je Mirjana bila tetka i sa kojom su on i njegova porodica održavali kontakt budući da je Mirjanina rođena sestra dugi niz godina u Švedskoj na privremenom radu.

– Ko je ovo mogao da uradi nije mi jasno. Da li je neko mislio da je imala novca ili neko ko je poznavao i znao situaciju da je sama, ne znam, uglavnom ovo je tragedija da žena umre u najvećim mukama – navodi Željko.

Mještani Mišljenovca još uvek se ne mire sa onim što se desilo u njihovom mirnom selu. Kako ističe Lalica Stoićević (60) prijateljica pokojne Mirjane, zaposlena u privatnoj firmi u Mišljenovcu koja nas je ljubazno primila, prosto ne možes mirno da zaspiš u posljednje vrijeme, a da ne pomisliš šta vas sve može snaći.

– Jako sam dobro poznavala Mirjanu i toliko sam potresena, da jedva mogu da izgovorim bilo šta. Mira je bila jako dobra žena, poštovale smo se i pomagale i zato mi je jako žao . To je bila jedna dobra duša – rekla je ona.

Prethodni članakČović ponovo u NEMILOSTI BOŠNJAKA: Komšić najavio ulazak u trku za člana Predsjedništva BiH
Naredni članakSUTRA SVETI VASILIJE OSTROŠKI Manastir Ostrog mjesto hodočašća za vjernike svih religija