Mjere pritvora zbog obljube sa djetetom mlađim od petnaest godina

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja osumnjičenih lica L.N. rođen 1994. godine iz Banjaluke i D.S. rođen 1989. godine iz Banjaluke, uputio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godin, na štetu dvanaestogodišnjakinje.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni koje ukazuju da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenju javnosti – navodi se u saopštenju navedenog Tužilaštva.

Kako se dodaje u saopštenju, o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Prethodni članakAntonov: Nikakve sankcije neće slomiti rusku ekonomiju – na gubitku će biti SAD i sateliti
Naredni članakPreminuo jedanaestogodišnjak kome je pozlilo na treningu