Mitropolit Јoanikije: Naš narod odan vjeri i crkvi (VIDEO)

Naš narod, koji se objedinio da brani svoje svetinje, vjeru, čast, obraz zablistao je i izašao pred lice cijele pravoslavne vaseljene kao narod odan svojoj vjeri i crkvi, poručio je večeras mitropolit crnogorsko-primorski Јoanikije.

On je to rekao na platou ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, uoči čijeg obraćanja su okupljeni uzvikivali “Ne damo Cetinje”.

Mitropolit Јoanikije je zahvalio svima prisutnima, ističući da je patrijarh srpski Porfirije prvi put kao novoizabrani patrijarh došao u Crnu Goru da joj donese mir i blagosolov.

– Vaša sveta služba je služba pomirenja i objedinjenja. Cijela Srpska pravoslavna crkva i srpski pravoslavni narodi i svi oni koji su u vašoj jurusdikciji objedinjavaju se oko vas – rekao je Mitropolit Јoanikije i dodao: To nam daje veliku radost i snagu i evo večeras ste ovdje, vaša svetosti, povodom našeg ustoličenja kao novoog izabranog mitropolita crnogorko-primorskog”.

Mitropolit Јoanikije je rekao da se Mitropolija crnogorsko-primorska proslavila svetošću, ali i mnogo čime drugom – književnošću, umjetnošću i ljepotom svetinja.

– U posljednje vrijeme naš narod, koji se objedinio da brani svoje svetinje, vjeru, čast, obraz i i pamćenje zablistao je i izašao pred lice cijele pravoslavne vaseljene kao narod odan svojoj vjeri i crkvi – rekao je Јoanikije.

Zato mu je, dodao je, čast da pozdravi patrijarha srpskog Porfirija u ime naroda koji ga i večeras i sutra dočekuje u Crnoj Gori.

Prethodni članakMilo Đukanović stigao na proteste protiv ustoličenja Joanikija na Cetinju
Naredni članakPatrijarh Porfirije: Sve bih vas zaključao u srce i poveo pod Ostrog (VIDEO)