Mitropolit Јoanikije: Imam osjećaj da je došao kraj komunističkoj aždaji

Mitropolit crnogorski-primorski Јoanikije rekao je u besjedi u ostroškom skitu Svetog Јovana Krstitelja kod Nikšića kako ima osjećaj da je “došao kraj komunističkoj crvenoj aždaji” i da su se grdno prevarili oni koji ne dozvoljavaju sveštenicima da na Ivanjdan služe u Cucama.

Mitropolit je u ostroškom skitu u Јovan dolu ukazao na “one koji su se organizovali da ne dozvole sveštenicima koji su iz Cuca da tamo danas služe Svetu liturgiju”, te im poručio da su se grdno prevarili.

– Neće to ni Cuce ni sveštenici, koji su rodom iz Cuca, dozvoliti. Imam osjećaj da je došao kraj komunističkoj crvenoj aždaji i da su ovo njeni posljednji zločinački trzaji. Nemojte mnogo obraćati pažnju, jer oni sve što su gradili, gradili su na bratskom krvoproliću. Mi treba da se molimo da se naš narod izmiri, da jedni druge pomažemo, da ni na koji način ne učestvujemo u tome – rekao je vladika.

Prema njegovim riječima, došao je kraj “toj bijedi i ludilu”.

– Narod je shvatio da je nekome interes da ga i dalje dijeli. U to se ulažu velika energija i sredstva i čine se mnoge manipulacije i šire se mnoge laži – rekao je on.

On je pozvao okupljene da se pomole Bogu za mir, ljubav, bratsko izmirenje i bratsku slogu i da oproste, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Već dvije godine se ne dozvoljava da se na teritoriji plemena Cuca služi tradicionalna Ivanjdanska služba.

Prethodni članakSavčić: Inicijativa Turkovićeve ne dolazi u obzir
Naredni članakInstrukcija ambasadorima iz Republike Srpske – zastave ne treba spuštati na pola koplja