Milivojević zatražio više sredstava za Sabornu crkvu i povratnička naselja

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara Velibor Milivojević danas je dajući primjedbe na Nacrt budžeta Grada Mostara za 2022. godinu zatražo više sredstava za Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru, kao i za infrastrukturne projekte u naseljima gdje većinom živi povratnička populacija.

Milivojević je podjetio na važnost Saborne crkve za cijeli grad, njegovu sveobuhvatnu sliku i multietničnost te iskazao nadu da će se u budžetu naći više sredstava za istu.

Takođe je podsjetio Vijeće da je već ranije tražio sredstva za sportski centar i igralište u naselju Hodbina i da bi se u budžetu za narednu godinu trebala naći sredstva barem za početak toga projekta, odnosno za projektnu dokumentaciju. Dodao je i da su građani toga naselja već pokrenuli neke aktivnosti.

Milivojević je zatražio i da se izdvoje sredstva za početak gradnje kanalizacije u naselju Ortiješ.

Kada je u pitanju kultura osvrnuo se na važnost udruženja Preporod, Napredak i Prosvjeta i naglasio da se ovim udruženjima, s obzirom na njihovu važnost, treba dodijeliti više sredstava iz budžeta. Također je podsjetio na važnost Muzeja Žitomislić, te zatražio izdvajanje sredstava za finansiranje ove institucije.

Milivojević je poručio da će i službeno uputiti amandmane po ovim pitanjima.

Danas je Gradsko vijeće Mostara razmatralo i usvojilo Nacrt budžeta Grada za 2022., a u narednih deset dana slijede javne rasprave i amandmanska faza.

Prethodni članakVijećnici upozorili na brojne potrebe građana kojih nema u budžetu Mostara za 2022.
Naredni članakVijećnici zaratili zbog počasnih građana, SDA gonja visoku politiku preko Mostara