MILIVOJEVIĆ ZATRAŽIO NOVAC ZA SOK BOŽURI I OBILJEŽAVANJE PRAVOSLAVNE NOVE GODINE

Gradsko vijeće Mostara danas razmatra budžet Grada Mostara za 2024. godinu u visini od 140 miliona maraka. Brojni vijećnici danas su uložili amandmane na budžet zatraživši više novca za infrastrukturu, uDruženja, kulturu, izgradnju trotoara itd

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević danas je amandmanom na Prijedlog Budžeta Grada Mostara za 2024. godinu zatražio da se osigura 40 hiljada maraka za obnovu objekta koji će koristiti Srpski omladinski klub Božuri. Milivojević je objasnio da bi se ova sredstva prebacila Srpskoj pravoslavnoj crkvi za obnovu njihovog objekta koji bi bio dan na korišćenje Božurima. Milivojević je takođe zatražio 10 hiljada maraka za obilježavanje Pravoslavne Nove godine.

On je, izrazio zadovoljstvo jer su napravljeni pomaci u infrastrukturi u povratničkim naseljima u prošle tri godine.

„Drago mi je i da je prepoznat kao značajan Muzej Žitomislić i da već četiri godine ima podršku Grada. Kada se osvrnemo kolike su potrebe ima prostora za kritiku. Žao mi je što u proteklom periodu, kao ni ove godine, nije nađeno prostora da se riješi problem vodosnadbijevanja Željuše i to je sramota prvenstveno mene i svih nas. Nije to samo pitanje Željuše već i svih koji žive na području Bijelog polja“, rekao je Milivojević.

On je naglasio da će u ovoj godini pokušati da, pored postojećih centara za kulturu, osnuje i institucija koja će na drugačiji i vjerodostojniji način baviti zaštitom srpske kulture i baštine.

Izrazio je zadovoljstvo da će se konačno obnoviti put u Vihovićima, da je u budžet uvršten novac za obnovu Saborne crkve, kao i pomoć za parohijske domove u Blagaju i Bijelom polju, te pomoć za obnovu groblja u Raštanima. Kazao je i da će se kroz druge transfere riješiti infrastruktura u Željuši i Malom polju.

 

 

 

Prethodni članakZA TRI GODINE BUDŽET POVEĆAN ZA PREKO 50 MILIONA MARAKA, Kordić: Ako nakon ovoga izgubite izbore onda sa vama nešto nije u redu 
Naredni članakMOSTAR DOBIO BUDŽET ZA 2024.