MILIVOJEVIĆ: SRBI U MOSTARU SE MORAJU OKUPITI

Nosilac liste ”Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” dr Velibor Milivojević danas je zajedno sa kandidatima sa Gradske liste i kandatima sa liste za Gradsko područje Zapad posjetio Raštane i razgovarao sa mještanima, te poručio da se Srbi u Mostaru moraju okupiti i zajednički raditi na ostvarenju svojih ciljeva.

Kandidati liste ”Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”

Milivojević je naglasio se Srbi moraju mnogo više okupljati, razmjenjivati mišljenja, ako treba i kritikovati, a sve u cilju da bude bolje. ”Mislim da ovakva okupljanja samo nas mogu ojačati.  Povratak ovdje, nažalost nije bio masovan, ali na nama je da se okupimo, da pozovemo i one koji su možda promijenili mišljenje, opredjeljenje. Jedino ako smo jedinstveni i okupljeni možemo da sačuvamo naš nacionalni identitet u Mostaru. Kada to sačuvamo i dobijemo ravnopravnost trebamo da budemo ono što smo uvijek bili – pokretačka snaga Mostara”, naveo je dr Milivojević.

On je naglasio da Srbi u Mostaru imaju podršku Republike Srpske i Republike Srbije. ”Prepoznali su i naš trud i našu žrtvu koju smo dali i devedesetih i mnogo ranije. Naša žrtva je bila ogromna i nije bila uzaludna. Važno je da smo se sačuvali u Mostaru, a sada je na nama svima da se kroz institucije koje imamo – Kancelariju Vlade Republike Srpske, Konzulat Srbije i uz pomoć Srpske pravoslavne crkve  okupimo i da idemo svi zajedno u ostvarenje naših ciljeva”, naglasio je Milivojević.

On je poručio da  će među njegovim prioritetima biti ulaganje u mlade, porodicu i djecu. ”Ja ću se truditi da ja ili neko drugi ko bude izabran sa naše liste ima obavezu da sve što se radi bude transparentno i da se odlučuje zajednički”, naveo je dr Milivojević.

Kandidat na Gradskoj listi dr Dalibor Đurasović kazao je da su mještani Raštana i do sada bili složni i vrijedni i svojim sredstvima i trudom napravili crkvu u svom mjesnom groblju, a da će sada uz pomoć Republike Srpske izgraditi i ogradu oko groblja, te obnoviti igralište.

”Trebamo izaći na izbore i odlučivati o budućnosti nas i naše djece. Naziv naše liste odlična je poruka, ne samo Srbima već i svima u našem gardu – ‘Ostajte ovdje- Zajedno za naš Mostar”’, poručio je dr Đurasović.

Nosilac liste za Gradsko područje Zapad Dragana Ćorić pozvala je građane da izađu na izbore i podrže listu ”Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”. ”Kolač koji dobijemo trebamo  da dijelimo na jednake dijelove, bio on gorak ili najslađi na svijetu”, kazala je Ćorić.

Sa mještanima i kandidatima danas je bila i dr Ljubica Miljanović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH koja je porijeklom iz Raštana.

Kandidati Saša Kiner, Dalibor Đurasović i Dragana Ćorić sa poslanikom Ljubicom Miljanović

”Meni je drago što danas ovdje vidim dosta mladih i djece. Sve ovo što radimo zajedno ima veliki značaj za sve nas. Posebno mi je drago da na listi imamo izuzetno poštene, vrijedne, obrazovane ljude koji žele da ulože svoj trud i rad da bi održali srpski narod ovdje, da ostvarimo konstitutivnost i svoja politička prava ovdje. Mislim da ćemo nakon ovih izbora imati naše predstavnike u Gradskom vijeću Mostara i ostvariti naše ciljeve”, navela je dr Miljanović.