MILIVOJEVIĆ: LISTA ’OSTAJTE OVDJE – ZAJEDNO ZA NAŠ MOSTAR’ IMA PODRŠKU SRPSKE I SRBIJE

Nosilac liste ’’Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar’’, sa kojom na lokalnim izborima u Mostaru 20. decembra nastupa koalicija SNSD i SDS uz podršku svih srpskih udruženja, Velibor Milivojević izjavio je da ova jedinstvena lista ima podršku Republike Srpske i Srbije i da očekuje veliku podršku Srba Mostara, ali  Mostaraca u Srbiji, Crnoj Gori i inostranstvu.

’’Zadovoljstvo mi je da se postiglo jedinstvo oko jedinstvene liste i mene kao nosioca. Ovi izbori nisu presudni samo za Mostar već i za srpsku zajednicu u Mostaru i zato ćemo se potruditi da po prvi put nakon rata Srbi dobiju legitimne predstavnike u Gradskom vijeću Mostara’’, kaže Milivojević koji je  rođeni Mostarac i ljekar specijalista hirurg.

On ističe kako će se Lista ’’Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar’’ zalagati za interese srpskog naroda u Mostaru ne ugrožavajući bilo koga. ’’Zalažući se za interes srpskog  naroda ne želimo da ugrožavamo bilo koga. Mi želimo bolje našoj zajednici u boljem Mostaru. Kroz naše djelovanje želimo da pokažemo da srpska zajednica može biti faktor stabilnost, te kroz svoje prosperitetne i konstruktivne ideje pokretačka snaga obnove i izgradnje Mostara, boljeg i ljepšeg za sve’’, naglašava Milivojević.

On ističe da će predstavnici Liste ’’Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar’’ kroz svoje djelovanje pokazati da neće biti samo servis Srba već svih Mostaraca koji vole svoj grad.

’’Želimo da svi u sebi pronađemo ono najbolje i najpozitivnije stavljajući akcenat na to da napravimo Mostar kao kulturni, turistički i administrativni centar na ponos svih nas. Siguran sam da će nakon ovih izbora Mostar krenuti užurbanim procesom obnove i razvoja, a na svima nama koji budemo izabrani biće velika odgovornost da taj posao obavimo najbolje što možemo’’, navodi Milivojević.

Na sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predstavnika izbornog štaba Liste ’’Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar’’ u koji su okupljeni mostarski odbori SNSD-a i SDS-a, te sva srpska udruženja, koji je održan u utorak u Mostaru, usaglašeno je da Milivojević bude nosilac liste na kojoj će se okupiti ljekari, profesori, studenti kako bi, po prvi put nakon rata, pokušali preći izborni prag.

Izbori u Mostaru nisu održani od 2008. godine zbog dugogodišnje nemogućnosti da se postigne dogovor oko izmjena Izbornih pravila koja su uz pomoć međunarodne zajednice konačno usaglašena i usvojena u Parlamentu BiH u julu ove godine.