Milionerka otkriva kako uspijeva da sačuva novac, bez obzira koliko ga ima

Bernadet Džoj je izvršna direktorka kompanije “Crusch Your Money Goals”, kompanije za obuku o ličnim finansijama. Otplatila je 300.000 dolara duga za tri godine i postala milionerka u svojim tridesetim.

Kao trener za novac, pomogla je hiljadama da oslobode dugove, savladaju svoju štednju i počnu da investiraju. Priča kako se 2016. godine, između hipoteka, studentskih kredita i svakodnevnih računa, našla u dugu od 300.000 dolara zbog kojeg se osjećala uznemireno i beznadežno zbog svoje sposobnosti da ostvarim američki san.

Ovo je njenih 7 štedljivih navika koje ne namjerava da napusti bez obzira na to koliko novca ima.

1. Kupujem najjeftinije komade mesa

Ja sam žena koja blokira odjeljak sa piletinom, tražeći najjeftinije pakovanje pilećih bataka da uštedi dodatnih 23 centa. Goveđa kratka rebra mogu biti skupa.

2. Čuvam komplete za umirenje hotelske sobe

Uvijek sam uzbuđenA kada hotel obezbijedi besplatan komplet za njegu. Predmeti u ovim kompletima mogu biti korisni u neočekivanim situacijama, posebno ako ste u pokretu.

3. Preuređujem svoje kontejnere za hranu za ponijeti

Da li su i tvoji roditelji čuvali ostatke u starim posudama za margarin i hladnim bičevima? Kontejneri za ponijeti koje ovih dana dobijam iz restorana su mnogo otmeniji od onih koje je koristila moja mama. Sada, umjesto da odbacim kontejnere, ponovo ih koristim za sopstvene potrebe skladištenja.

4. Koristim svaku kap mojih omiljenih kozmetičkih proizvoda

Nije me sramota da kažem da ću stiskati tu tubu paste za zube dok ne dobijem tu posljednju tačku. Isto osjećam i prema proizvodima za ličnu higijenu i ljepotu, posebno kada je u pitanju njega kože.

5. Pogledam cijene prije nego što odaberem svoju porudžbinu

Bez obzira koliko zaradim, kada večeram vani, mislim da nikada neću odbaciti naviku da prvo pročitam koliko košta jelo prije nego što donesem odluku o svom obroku. Primjetila sam da mnogi restorani strateški stavljaju artikle sa višim cijenama na početak menija kako bi privukli vašu pažnju. Dakle, ono što radim je da počnem od kraja. Čitajući u obrnutom smjeru, obično ću prvo uočiti pristupačnije opcije.

6. Čuvam visokokvalitetne torbe za kupovinu

Imam svoju kolekciju torbi skrivenih ispod sudopere. Ali dajte mi dobro napravljenu, elegantnu i čvrstu torbu za kupovinu, a ja ću se pobrinuti da iz nje izvučem svoj novac! Oni mogu poslužiti kao nosači za grickalice, ručkove ili male predmete kada sam u pokretu. Takođe se ne osjećam tako loše ako ih izgubim ili moram da ih bacim radi pogodnosti. Uvijek držim torbu za jednokratnu upotrebu ili dvije u svom prtljagu kada putujem.

7. Nosim besplatne majice u teretanu

S obzirom da idem na nekoliko konferencija i događaja godišnje koji nude poklone, rado ću nositi te besplatne majice na časovima joge plesa umjesto da trošim novac na dizajnersku odjeću za vježbanje, prenosi CNBC Make It.

Prethodni članakLjekari upozoravaju da bi korona mogla da “izgleda minorno” u odnosu na OPASNOST OD BAKTERIJA otpornih na lijekove
Naredni članakCvijanović: MIP nije Konakovićeva ćaćevina, umjesto da gradi dobre odnose sa prijateljskim zemljama, on ih uporno urušava