Milinković: Uz pomoć predsjednice i Vlade uskoro kapitalni projekti u opštini Gacko

Načelnik Gacka Ognjen Milinković najavio je danas da će u toj opštini, uz pomoć predsjednice Republike Srpske i Vlade Srpske, uskoro početi realizacija kapitalnih projekata poput izgradnje obilaznice, te projekti kanalizacije, vodosnabdijevanja i dogradnje vrtića.

Milinković je, nakon sastanka u Gacku sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, rekao novinarima da su najveći problemi u toj lokalnoj zajednici vodosnabdijevanje, kanalizacija i nedostatak obilaznice, te da će ubrzo početi realizacija ovih projekata.

Prema njegovim riječima, opština Gacko odlučila je da, s obzirom na to da je opštinski budžet u problemu, u nekom suženom finansijskom obimu ide u kapitalne investicije.

– Dogradnja vrtića u Gacku je jedan od prioriteta – ukazao je Milinković i zahvalio Cvijanović što je danas najavila podršku i sufinansiranje tog projekta.

On je napomenuo da je neophodna dogradnja dvije prostorije u vrtiću sa pratećim sadržajima, što će olakšati boravak djece.

Milinković je naglasio da je sa Cvijanović imao konstruktivan razgovor i da su dogovoreni neki konkretni projekti u bližoj budućnosti za Gacko, kao i da je na sastanku razmotrena ukupna, finansijska i privredna situaciju u toj hercegovačkoj opštini.

– U narednom periodu idemo u realizaciju nekih projekata, Vlada će svesrdno pomoći, već smo dogovorili neke konkretne korake oko budućih investicija – rekao je Milinković.

– Obećali smo danas našem drugaru Milivoju da će on, njegovi vršnjaci i svi mladi Gačani uskoro dobiti moderno igralište sa svim potrebnim sadržajima – objavila je predsjednica Srpske Željka Cvijanović na Instagram profilu.

Za nešto mlađe stanovnike Gacka, Kabinet predsjednice će sufinansirati dogradnju dječijeg vrtića.

– Kako bismo obezbijedili bolje uslove i dovoljno mjesta za svu djecu predškolskog uzrasta. Ovo su neki od projekata koje smo dogovorili na današnjem sastanku sa načelnikom Milinkovićem, na kojem smo izrazili obostranu opredijeljenost ka jačanju saradnje republičkih i lokalnih vlasti – dodala je Cvijanović.

Prethodni članakGeneralni sekretar UN pozvao SZO da odobri upotrebu “Sputnjika”
Naredni članakMuslimani obilježavaju Ramazanski bajram-Bajram Šerif Mubarek Olsun