Milinković potpisao ugovor od 40.000 KM za preduzetnike

Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković potpisao je ugovor o partnerstvu sa fondacijom “Impakt” /Inkubator poslovnih ideja/ vrijedan 40.000 KM, što će omogućiti podršku preduzetnicima iz te opštine.

Gacko je time postala jedna od 60 opština i gradova u Republici Srpskoj i BiH koji su dio projekta fondacije “Impakt”, saopšteno je iz te opštine.

“Iznos sredstava koja će dobiti krajnji korisnici u Gacku je 25.000 KM i ona će biti usmjerena na zapošljavanje i samozapošljavanje ljudi”, rekao je Milinković.

Mogu se prijaviti svi zainteresovani preduzetnici, kao i oni sa novim poslovnim idejama, poručeno je iz opštine.

Milinković je istakao da je osnovni cilj projekta smanjenje nezaposlenosti stvaranjem novih radnih mjesta u realnom sektoru.

On je najavio da će opština Gacko i fondacija “Impakt” raspisati javni poziv za krajnje korisnike koji će aplicirati sa svojim poslovnim idejama.

“Opština Gacko će finansijski obezbijediti mentorsku podršku za izradu poslovnih planova, od kojih će pet najboljih biti nagrađeni sa po 5.000 KM”, rekao je načelnik Milinković.

On je izrazio očekivanje da je ovo samo početak niza uspješnih projekata kojima Gacko namjerava da oživi sopstvene privredne potencijale, a time potvrđuju i trajnu opredijeljenost Opštinske uprave za ulaganja u realni sektor, kroz koji će zaposliti ljude i dati im šansu da žive od svog rada i opstanu na ovom prostoru.

Prema njegovim riječima, već ima zainteresovanih i svi imaju jednake šanse, zbog čega se očekuje da će ovo biti uspješan projekat.

Akcioni plan ovog projekta uslovljen je epidemiološkom situacijom, a početak realizacije očekuje se u drugoj polovini godine.

Najavljeno je da mogu aplicirati već postojeći preduzetnici ili ljudi sa novim poslovnim idejama, a korisnici ovih sredstava biće u obavezi da registruju svoju djelatnost ili prošire postojeću, uz zapošljavanje novih radnika.

Fondacija “Impakt”, koju podržava Vlada Švajcarske, u februaru je objavila javni poziv za realizaciju programa podrške preduzetništvu u BiH za 2021. godinu.