Milijarder pokrenuo proces usvajanja 51-godišnjeg baštovana, ostaviće mu svoje bogatstv

Švajcarski milijarder Nikolas Puech pokrenuo je proces usvajanja 51-godišnjeg baštovana kojem će testamentom ostaviti dionice pariške modne kuće i ostatak svog bogatstva.

Francuska kompanija Hermes Paris lani je proslavila 185. godišnjicu osnivanja, a već godinama je sinonim za ultimativni stil i luksuz u izradi torbi, odjeće, kožne galanterije, parfema, satova, namještaja.

Među njenim suvlasnicima je i 80-godišnji Puech, za čije ime šira javnost vjerovatno nikad ne bi čula, da nije povukao potez koji mnogi smatraju – nečuvenim.

Puech pripada petoj generaciji Tijerijevih potomaka – redom milijardera, a njihovo lično bogatstvo procjenjuje se na 10-tak milijardi dolara.

Ime baštovana koji bi uskoro mogao postati milijarder se ne spominje, ali je poznato da je riječ o čovjeku marokanskog porijekla, koji je Puechu godinama bio desna ruka te je u braku sa Španjolkom podigao dvoje već odrasle djece.

Za razliku od svog baštovana,  Puech se nikada nije ženio, nema bioloških potomaka, a najveća strast su mu konji i psi kojima je okružen, pa upravo svog baštovana u čijem društvu krati dane smatra svojim najbližim prijateljem, i jedinim dostojnim njegova nasljedstva, prenosi Kliks.

Izvori su za švajcarske medije ispričali da se na taj potez Puech odlučio zbog osvete.

Naime, u trenutku kad je globalna grupacija LVMH 2014. godine zahvaljujući svojoj “nemoralnoj” ponudi (za dionice su ponudili mnogo više od procijenjene tržišne vrijednosti) stekla značajan udio u nekad porodičnoj firmi, nastao je veliki razdor među onima koji su ponudu prihvatili i onih koji su pod svaku cijenu željeli sačuvati Hermès kao porodičnu kompaniju i brend.

Nicolas Puech tada je podnio ostavku na svoje upravljačko mjesto u kompaniji, ali je zadržao svoj udio dionica, čija je vrijednost nakon LVMH -ovog preuzimanja znatno porasla.

“To nije bio jedini razlog, jer su se razmirice među članovima porodice o daljem smjeru razvoja vukle godinama, a on se nakon svega osjećao prevarenim i izopštenim”, tvrde izvori.

 

Prethodni članakČudesni Jokić ponovo pisao istoriju
Naredni članakNajveće snježne padavine u Moskvi u posljednjih 60 godina (VIDEO)