Milić: Ne postoji nijedan razlog za raspoređivanje bilo kakvih trupa u Brčkom

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić rekao je Srni da ne postoji nijedan razlog za raspoređivanje bilo kakvih vojnih trupa u Brčkom, ni iz bezbjednosnih niti bilo kojih drugih razloga.

– Odgovorno tvrdim da je politička i bezbjednosna situacija u distriktu Brčko više nego stabilna, rekao bih i nikad bolja od 2000. godine – naglasio je Milić.

Prema njegovim riječima, najbolji pokazatelj takvog stanja je činjenica da je prije sedam dana Skupština distrikta Brčko prvi put od proglašenja, jednoglasno, uz podršku svih poslanika iz reda sva tri konstitutivna naroda i nacionalnih manjina, usvojila budžet ove lokalne zajednice za 2024. godinu od oko 400 miliona KM.

– To, zajedno sa potvrđenom predanošću svih institucija distrikta Brčko nastavku reformi, realizaciji niza važnih infrastrukturnih i drugih projekata, uz podršku brojnim privrednim inicijativama i više nego dobre međunacionalne odnose, bez ikakve sumnje demantuje sve one koji Brčko mjesecima unazad proglašavaju neuralgičnom tačkom – rekao je Milić.

Takvi rezultati, dodao je, valjda zaslužuju podršku i ohrabrenje, a ne kaznu u vidu raspoređivanja bilo kakvih i bilo čijih vojnih trupa.

– Zato je pravo pitanje, u stvari, kome to i zašto smetaju stabilni politički odnosi u Brčkom i ko to i zašto ne želi efikasan rad institucija distrikta – naveo je Milić.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić pozvao je na hitno raspoređivanje vojnika EUFOR-a i NATO-a na područje Brčkog kao “preventivna aktivnost radi očuvanja mira i stabilnosti u BiH, regionu i EU”.

Prethodni članakOdržana hitna sjednica Savjeta bezbjednosti; Nebenzja: Ukrajina privatna vojna kompanija u rukama Zapada
Naredni članakNesmetano odvijanje saobraćaja, gužva na graničnom prelazu Gradiška