Milatović: Dijelim zapadne vrijednosti, prioritet je proširenje EU

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović osvrnuo se na političku situaciju u zemlji te je poručio kako je prioritet Crne Gore i dalje članstvo u EU.

Kako je naglasio, Crna Gora treba postati kredibilnija članica NATO saveza.

– Prioriteti Crne Gore su jasni. Ubrzanje našeg evropskog puta, kredibilnije NATO članstvo i jačanje odnosa sa susjedima. Ne ličim vam sigurno na čovjeka koji treba da ode negdje i da mu neko kaže šta da misli. Ja u potpunosti dijelim zapadne vrijednosti. Priželjkujem vladu koja će moći da uvede zemlju u EU – ističe Milatović.

Takođe, osvrnuo se i na razgovor sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom (Antony).

– To je bio sjajan razgovor. Saglasni smo da Crna Gora treba da postane najveći strateški partner Sjedinjenih Američkih Država na ovom dijelu Balkana – poručio je Milatović.

Također, Milatović ističe kako je proširenje Evropske unije prioritet broj 1.

– Proširenje EU je za nas prioritet broj jedan. Prenosim poruku, dobru poruku da bi Crna Gora morala da postane naredna članica EU. Jedan od razloga je da je najlakše i primiti u EU, već koristi EU, uskladila se sa vanjskom i sigurnosnom politikom, izvela je mirnu smjenu vlasti, radi na poboljšanju životnog standarda građana i nema krupna otvorena pitanja sa susjedima. Bio sam na samitu čovjek koji donosi dobre vijesti – rekao je Milatović.

Prethodni članakDodik i Cvijanović u Turskoj na sastanku sa Erdoganom
Naredni članakKako da odaberete zimske gume i koje da kupite?