Milanović: Zakletvu bih položio i pred crnom slavonskom svinjom

ZAGREB – Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ponovo je danas kritikovao Ustavni sud, koji, kako kaže, ubija demokratiju, jer zabranjuje govor, a na opasku da je pred tim sudom položio zakletvu nakon izbora za šefa države, odgovorio je da bi to učinio pred krapinskim pračovjekom i “crnom slavonskom svinjom” jer je izabran od naroda.

-Ne prepoznajem vas, kakva su to pitanja. Ja bih položio zakletvu pred krapinskim pračovekom, pred crnom slavonskom svinjom, ja sam izabrani predsjednik od građana… Zašto sam polagao zakletvu, pitate. Kad imate takve neprijatelje, igrate lukavo, ne perfidno – rekao je Milanović novinarima u Ludbregu.

Najavio je da će se posebno obračunati politički sa rektorima državnih univerziteta koji su bili na nedavno održanoj skupštini HDZ-a u dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu.

-Ko god je bio tamo pozabaviću se njima, to su javne funkcije, a oni su obični prodani bezveznjaci – rekao je Milanović.

Upitan da komentariše izjavu Plenkovića da će lijeva opozicija izgubiti predstojeće izbore, Milaovnović je upitao: “Kakva lijeva opozicija? Ja sam gradski hrvatski lijevi liberalni političar….Ja sam sad primitivac, tip koji se lažno predstavlja cijelo vrijeme, Matoš je sve kužio”.

Za svog prethodnika Ivicu Račana je rekao da je nakon Hrvatskog proljeća došao na vlast i da, kako je naveo, taj Račan i svi drugi nikada nakon toga nisu govorili da su ono što nisu.

-Bili su komunisti i dio režima. Isto kao Plenkovići, pa čime su kupili stanove, to su bili režimski miljenici, a on kaže da sam ja primitivac, ja sam njegova zla kob – naveo je Milanović.

Šef hrvatske države kaže i da su njegovi mentori bili svjetska elita, a ne sudija Ustavnog suda Jasna Omejec.

-Možda nisu zadovoljni monstrumom kojega su stvorili, ali bili su moji mentori, ne Omejec. Nisam ja bio njen student – rekao je Milanović.

Na pitanje da li ima moralno pravo da se ljuti na Plenkovića, Milanović je odgovorio:

-Da li stvarno vi smišljate ta pitanja? Ovo kao da me HDZ proba izbaciti iz takta. Nekad su mi takve stvari dizale adrenalin… Kakvo moralno pravo? O čemu vi pričate? Imam dužnost, čast i ličnu slobodu. Na kraju, nećemo više.. Jer neće biti dobro. Zora puca, biće dana – istakao je, prenijeli su hrvatski mediji.

Prethodni članakĐoković direktor Dubaija, ovo su detalji arapskog ulaska u ABA ligu
Naredni članakDodik u Trebinju sa vladikom Dimitrijem