Milan Jolović Legenda: Muslimani neće dogovor, teško stvoriti uslove za novi suživot

Pukovnik u penziji Milan Jolović Legenda smatra da je zbog postupaka muslimanskog rukovodstva u Sarajevu i kolektivnog Zapada teško stvoriti uslove za novi suživot na prostoru BiH i još teže razvijati bilo kakve odnose.

Jolović je izjavio Srni danas u Zvorniku da je rukovodstvo Republike Srpske pokušavalo i da pokušava da pruži ruku za saradnju, te da konstantno traži dogovor unutar BiH bez stranaca i da hoće pomirenje i suživot, ali da muslimani to neće jer nisu samostalni u odlučivanju.

On je naglasio da je u svemu tome očigledno da je cilj kolektivnog Zapada da se u BiH ne razvijaju mir i suživot, nego nastoji da stvara zamrznuti sukob, što je, kaže, njihova praksa da u cijelom svijetu izazivaju sukobe i nestabilnost kakvu su stvorili i u BiH.

“Donošenje antisrpske rezolucije jeste politička odluka u kojoj ni muslimani neće dobiti nikakvu satisfakciju, a istorija će pokazati da je sve to bila politička odluka kolektivnog Zapada”, rekao je Jolović, bivši komandant Podrinjskog odreda specijalnih snaga “Vukovi sa Drine”.

Jolović smatra da će ova rezolucija, koja je politička, kroz istoriju sama sebe izbrisati, posebno u novoj geopolitičkoj podjeli svijeta koja je neminovna.

“Neprekidnim traženjem i nametanjem krivice Srbima da su odgovorni za sve i svašta, Bošnjaci nastoje, ne da se Republika Srpska sama razdruži sa njima, nego oni istiskuju Srpsku iz BiH”, rekao je Jolović.

Prethodni članakĆurić: Nismo za BiH u kojoj nema konsenzusa
Naredni članakNestao Nevesinjac Branislav Božović