Migrant uboden nožem u vrat

Teško povrijeđena osoba, u besvjesnom stanju, pronađena je sinoć u kasnim noćnim satima u Ulici Muhsina Rizvića, u bihaćkom naselju Luke, a iz policije su potvrdili kako se radi o migrantu.

Portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, kaže kako su oko ponoći dobili telefonsku dojavu od nepoznate osobe da na ulici leži teško povrijeđena osoba.

„Dolaskom na lice mjeste pripadnici policije nisu pronašli nikakvu osobu, ali su nedugo potom četiri migranta donijeli teško povrijeđenog muškarca u neposrednu blizinu zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova USK“, naveo je Šiljdedić.

Konstatovano je kako ova osoba ima tešku povredu u predjelu vrata, nanesenu najvjerovatnije nožem ili nekim drugim oštrim predmetom, nakon čega je poslata u Dom zdravlja Bihać. Odatle je transportovana u Kantonalnu bolnicu, a prema poslednjim informacijama trenutno je van životne opasnosti. Šiljdedić je istakao kako su četvorica migranata, koji su donijeli povrijeđenog, iz Afganistana, dok identitet povrijeđenog nije utvrđen.

Obzirom da trenutno nije u stanju da kominicira očekuje se da više informacija da kada se oporavi, dok je dežurna tužiteljica ovaj događaj okvalificirala kao pokušaj ubistva.

Slični incidenti čiji su počinioci migranti dosta su česti posljednjih mjeseci na području Unsko sanskog kantona, a prema procjenama policije trenutno u ovome kantonu boravi više od osam hiljada ilegalnih stranih državljana.