Merkel danas u Beogradu: Svečana večera i razgovor u četiri oka s Vučićem

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas stiže u posjetu Srbiji.

Posebna pažnja biće posvećena sigurnosti, pišu beogradski mediji.

Njemačku kancelarku, trase kojima će prolaziti, mjesta sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i vilu u kojoj će prespavati obezbjeđivat će čak 3.000 policajaca.

Biće angažovane i specijalne antiterorističke jedinice, kao i snajperske jedinice koje će s okolnih krovova motriti na situaciju. Od građana će biti traženo da drže zatvorene prozore na ruti prolaska njemačke kancelarke, a šahtovi na trasi su već zavareni.

Mjere sigurnosti će biti iste kao kada su Srbiju posjećivali predsjednik Rusije Vladimir Putin ili Džo Bajden (Joe Biden), koji je u vrijeme posjete bio potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Angela Merkel stiže u Beograd u 16 časova, a u protokolu je predviđena svečana večera i razgovor u četiri oka sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Ona će prespavati u Beogradu, a potom odlazi u Tiranu, na sastanak sa predsjednicima vlada zemalja regiona.

-Želim da joj se zahvalim na svemu što je učinila za Zapadni Balkan. Nikada nećemo zaboraviti šta je učinila za nas 2015. godine kada je Hrvatska uvodila sankcije Srbiji. Imao sam čast i priliku da je ugostim na kraju njenog mandata – kazao je Vučić.

Prethodni članakSkupština Srbije o zaštiti ćirilice
Naredni članakPredsjednik SAD Džozef Bajden proglasio je stanje prirodne katastrofe zbog šumskih požara u Kaliforniji, saopštila je Bijela kuća.