Medvedev jasno poručio “Uslovi Zelenskog za primirje nisu izvodljivi”

– Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da uslovi koje predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski postavlja za primirje nisu izvodljivi.

Uslovi koje Zelenski postavlja za primirje su kategorični do idiotizma i u principu neizvodljivi – istakao je Medvedev na Telegramu, preneo je TASS.

On je kazao da predsjednik Ukrajine zahtjeva da Donbas i Krim ponovo ukrade, kao da nije svjestan volje njihovih stanovnika.

Medvedev je rekao i da bi savez Njemačke i Poljske koji eskalira situaciju oko Ukrajine imao koristi ako bi ta zemlja nestala sa mape.

On je ukazao na izjavu njemačkog kancelara Olafa Šolca da Njemačka neće prihvatiti mirovni sporazum koji je nametnula Rusija, što je isti stav koji ima Ukrajina.

– Zašto je Šolcu potrebna Ukrajina? Ne morate da idete daleko u traženju odgovora. Poljsko-pruski savez, koji svom snagom eskalira situaciju i gura poremećenog Zelenskog na sve katastrofalnije izjave i akcije, imao bi veliku korist ako država Ukrajina nestane sa mape – naveo je Medvedev.

– Biće fabrika bez nadzora, usjeva, rudnika uglja, strateškog prostora i ljudskih resursa. Sjećam se da je neko već krajem 1930. godine pričao na isti način, na istom jeziku i sa istim žarom. Kako se to završilo, poznato je – rekao je on, piše Tanjug.

Prethodni članakU prevrtanju traktora poginula žena
Naredni članakŠMIT U BANJALUCI Sraman čin izdaje ili mudra politika dijaloga