Medvedev: Dobro došli u novi svijet gdje će gas koštati 2.000 evra

Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije, napisao je na svom Twitter nalogu da bi gas u Evropi mogap koštati 2.000 evra zbog obustavljanja sertifikacije “Sevjernog toka 2”.

“Njemački kancelar Olaf Šolc zatražio je da se obustavi sertifikacija gasovoda “Sjeverni tok 2”. Dobro došli u novi svijet u kome će Evropljani plaćati 2.000 evra za hiljadu kubnih metara gasa”, napisao je Medvedev.

Njemački kancelar Olaf Šolc istakao je danas da će EU danas odgovoriti na odluku Rusije da prizna Donjeck i Lugansk, sankcijama, te da je naložio povlačenje dokumenata čime se sprečava dodjela sertifikata za otvaranje gasovoda “Sjeverni tok dva”.

Šolc je, na konferenciji za štampu, kazao da će EU dogovoriti paketom sankcija koje će usvojiti danas.

“Situacija danas je potpuno drugačija nego prije nekoliko dana i zato moramo da je iznova analiziramo. Zamolio sam Ministarstvo privrede da povuče iz procedure dokumenta i time onemogući sertifikat za gasovod ‘Sjeverni tok dva'”, rekao je on.

Šolc je kazao da je Evropa suočena s teškim danima i da 80 godina poslije Drugog svjetskog rata u Evropi prijeti novi rat.

“Naša je odgovornost da to spriječimo. Apelujem na Rusiju da nam pomogne u tome”, objasnio je on.

Prethodni članakOliver Knezović oslobođen optužbi za ubistvo Vedrana Puljića
Naredni članakŠta je Sjeverni tok dva i zašto je tako važan?