Matijašević: Gola sila zapada usmjerena protiv Srpske

Potezi Kristijana Šmita, Ustavnog i Suda BiH protiv Republike Srpske koordinisani su golom silom SAD, Velike Britanije i Njemačke, ali će Srpska uspjeti da se sačuva mirnim i demokratskim sredstvima, istakao je večeras na tribini u Banjaluci predsjednik Pokreta “Odbranimo Srpsku” Darko Matijašević.

Matijašević je rekao da je suđenje i pokušaj eliminacije predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika direktna eliminacija Republike Srpske i Srba na ovim prostorima.

“Šmitove nametnute odluke i suština tih odluka su devastirajuće za Srpsku. Tako Republika Srpska nestaje”, rekao je Matijašević u obraćanju na tribini pod nazivom “Ugrožena Srpska-odlučan odgovor”.

Matijašević je istakao da Dodik ima podršku srpskog naroda da se Srpska na pravni i politički način očuva, što je obaveza prema onima koji su je stvarali.

Savjetnik predsjednika Republike Marko Romić istakao je da Srbi neće dozvoliti da se uništi i sruši ono što su njihovi preci krvlju stvarali.

On je naglasio da se u Sudu BiH vodi kvazisudski i pseudo pravni postupak koji već sada poprima obrise presedana u kojem se sudi čovjeku, predsjedniku Republike koji nije ni za šta kriv.

“Djelo koje je učinio jeste da je bespoštedno volio i branio Republiku Srpsku i rekao svima koji žele da je ugroze da to neće moći učiniti”, rekao je Romić.

On je napomenuo da nikada nigdje u istoriji nije viđeno da jedan čovjek donosi zakone, posebno da se nelegitimni predstavlja kao vrhovni zakonodavac u BiH.

Profesor na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Marijana Kapović Solomun rekla je da se sudi predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Milošu Lukiću koji su stali u odbranu Srpske i strancima rekli “ne”.

“To ne znači da neko od nas ovdje sutra neće doći na red zbog neke izjave, slike koja nije pogodna ili bilo čega drugog. Niko od nas nema luksuz da se sklanja sa strane misleći da će neko drugi uraditi posao za njega”, rekla je Solomon.

Policijski general Dragomir Andan smatra da je neophodna jedinstvena podrška rukovodstvu Republike Srpske i predsjedniku Republike Miloradu Dodiku.

Bivši pripadnik specijalnih jedinica Radovan Grajić naglasio je da se i danas mora stajati na prvoj liniji jer je ovo rat u kojem Srbi ne mogu da izgube svoje živote ali mogu slobodu, dušu i integritet, što se ne smije dozvoliti.

Prethodni članak“Odbranimo Srpsku”: Dio međunarodne zajednice od početka radi na razgradnji Dejtona
Naredni članakMUKE OSOBA SA CRNIH LISTA Banke raskidaju ugovore, a ovo bi moglo biti RJEŠENJE ZA FIRME I POJEDINCE kojima su ugašeni računi