Mandić: Nova Vlada, pa borba protiv korupcije i kriminala

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je da će prvi zadatak nove crnogorske vlasti biti popravljanje stanja u pravosuđu i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je ocijenio da je „dobra“ dinamika u dosadašnjim pregovorima između predstavnika tri koalicije koje su osvojile većinu na izborima, uzimajući u obzir da veliki broj subjekata treba da čini Vladu Crne Gore.

„Mi bi sutra trebalo da imamo konstituisanu parlamentarnu većinu od 41 poslanika iz koje će potom da nastane Vlada Crne Gore. Ovi poslanici imaju imaju dobru želju i namjeru da konstituišu vladu, ali smo, takođe, poslali poziv strankama nacionalnih manjina da su i za njih vrata otvorena“, rekao je Mandić za „N1“.

On je dodao da je poziv poslat i onim strankama koje su se opredijelile da će svoj stav o učešću objaviti nakon održavanja parlamentarnih izbora.

Mandić smatra da prilikom konstituisanja Skupštine ne treba da postoji saradnja sa DPS-om i da nova vlast treba da „bude vlast diskontinuiteta, a ne kontinuiteta“.

„Crna Gora je danas zarobljeno društvo. Ta takozvana duboka država koja postoji, a koju je izgradio DPS traži temeljno preispitivanje. Imamo problem u pravosuđu, vladavini prava i veliki problem sa organizovanim kriminalom. Nova vlada treba da se posveti tim pitanjima“, navodi Mandić.

On je rekao da ni jedan predsjednik Srbije nije uradio više za Srbe u Crnoj Gori od Aleksandra Vučića.

„To se ne može demantovati, jer su konkretni rezultati tog učinka vidljivi svima na ovom prostoru“, rekao je Mandić i dodao da Srbi u Crnoj Gori nisu nacionalna manjina, da je to njihova država, kao i da žele da sa maticom imaju najbolje moguće odnose.