MALU DANKU TRAŽE HELIKOPTERI, DRONOVI, PSI, NEMA NI TRAGA

Dvogodišnju djevojčicu Danku Ilić, koja je nestala danas oko 13.45 časova, na terenu traže sve raspoložive službe, dronovima, termovizijskim kamerama, helihopteri….

U potragu za dvogodišnjom Dankom koja je danas oko 13.45 sati nestala u Banjskom polju kod Bora uključili su se i i pripadnici Žandarmerije, koja je ušla u naselje sa četiri vozila i džipovima sa kvadovima.

Teren češljaju po sektorima, kako bi svaki bio detaljno pretražen još jednom.

Majka je nestanak djeteta prijavila oko 15 časova.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili  sljedeće informacije o nestaloj djevojčici – „Djevojčica Danka Ilić, starosti dvije godine nestala je danas oko 13,45 časova u naselju Banjsko Polje, ul. Vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor. Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike“.

„Ukoliko imate bilo kakve informacije odmah pozovite policiju na 192“, apeluju iz MUP-a na sve građane.

Veliki broj građana je trenutno na terenu koji tragaju za djevojčicom, kao i porodica. Ocu djevojčice nekoliko puta je pozlilo.

„Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su porijeklom odavde i kao dijete sam tu često boravila“, ispričala je Dankina majka Ivana Dragomirović.

Bor potraga za devojčicom Dankom Ilić Foto:N1

„Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dvije godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što prije nađemo“, izjavila je majka za medije.

U potragu za nestalom djevojčicom stigli su i dronovi sa termovizijskom kamerom za pretragu u noćnim uslovima, a biće angažovani i psi tragači. Pretpostavlja se da više od 200 ljudi trenutno traga za djevojčicom.

Nestala devojcica Danka ima 2 godine u Banjskom polju Bor potraga Foto:Facebook/Jovana Dragomirovic/Privatna arhiva

 

Teren od 6-7 kilometara pretražen je po nekoliko puta, ali dijete još uvijek nije pronađeno.

Inače, u Srbiji je prvi put večeras aktiviran sistem „Pronađi me“, od uvođenja.

Građani su putem SMS poruka dobili obavještenje o svim informacijama ključnim u ovom trenutku.

Nestala devojcica Danka ima 2 godine u Banjskom polju kod Bora potraga Foto:MUP

Na televizijama je prekidan program kako bi se emitovao apel o nestanku djevojčice.

Prethodni članak“Nije lako da kažem kakve smo vijesti dobili” Vučić poručio da su ugroženi vitalni interesi Srbije i Srpske
Naredni članakKošarac i Platonov o članstvu BiH u STO