Maloljetnik u Širokom Brijegu RIZIKOVAO ŽIVOT ZA FOTOGRAFIJU: Visio s mosta držeći se jednom rukom, a drugom tipkao na telefonu

Maloljetnik u Širokom Brijegu je rizikovao svoj život zbog opasnog izazova za popularnost na društvenim mrežama, te visio s mosta i samo se jednom rukom držao za akvadukt u Borku, a drugom rukom tipkao na telefonu.

Fotografija mladića koji je u Širokom Brijegu rizikovao svoj život ovih dana kruži među mlađom populacijom, o čemu pišu mediji upozoravajući roditelje i javnost na problem koji sve češće dovodi do neželjenih posljedica.

Sa slučajem je, neslužbenim kanalima, upoznato i Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona, potvrdio je glavni tužilac Josip Aničić.

– Neslužbeno sam upoznat da je fotografija autentična i napravljena u Širokom Brijegu u Borku i da se radi o 16-godišnjem dječaku iz Širokog Brijega – kazao je Aničić za Klix.

Kako se saznaje dječak je učenik Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu, a sporna fotografija koja se širi aplikacijom za komunikaciju Vocap, prema opisu “za snepa” je snimljena radi objavljivanja na popularnoj aplikaciji Snepčet.

Snimanje ove fotografije, prema dostupnim informacijama je na svu sreću prošlo bez neželjenih posljedica, ali je iniciralo i potrebu da se mladim generacijama skrene pažnja na opasnosti i pozove da ne pristaju na ovakve izazove, te spriječe svoje vršnjake koji imaju namjeru za neku od rizičnih akcija radi popularnosti na društvenim mrežama.

Valja podsjetiti i roditelje, nadležne službe, te vaspitno obrazovne institucije da što više skreću pažnju mladim generacijama na opasnosti koje proizlaze iz ovakvih i sličnim aktivnosti, kako bi se što manje dešavalo nemilih scena koje pune medijske stranice crne hronike.

Prethodni članak“Ajde bratko, ajde” Bugarski novinar izazvao smijeh, Tadić i Piksi spremni za šalu
Naredni članakĐoković sa Sinerom za trofej i istoriju