Lukićeva odbrana zatražila odgađanje ročišta

Goran Bubić, branilac predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je da je odbrana vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zatražila odgađanje današnjeg ročišta pred Sudom BiH, s obzirom da je Lukić u bolnici.

Bubić je rekao da ne postoje uslovi da danas počne glavni pretres i da ne vidi svrhu ročišta, ali da su spremni da idu u Sud ako to bude potrebno.

On je istakao da se ne može očekivati pošteno suđenje Dodiku i Lukiću, jer su zahtjevi odbrane odbačeni, a da o njima nije meritorno odlučivano.

Bubić je podsjetio da odbrana tvrdi da ne postoji krivično djelo za koje se Dodik i Lukić terete jer Kristijan Šmit nije visoki predstavnik s obzirom da njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

Podsjećamo, pred Sudom BiH za danas je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zbog nepoštivanja odluka Kristijana Šmita.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić odbacio je zahtjev odbrane predsjednika Republike Srpske za izuzeće četiri tužioca u procesu protiv predsjednika.

Bubić je na ročištu 20. decembra zatražio izuzeće tužilaca, jer ne postoji nepristrasan pristup predmetu.

Prethodni članakProkockao s djevojkom 20.000 KM, pa je pretukao
Naredni članakPredsjedavajuća Savjeta ministara u Davosu