Lukač: Poražavajuće da povratnici nemaju ni struju ni vodu

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač nazvao je poražavajućom činjenicu da pojedina sela u povratničkim opštinama u Federaciji BiH (FBiH) nemaju ni struju ni vodu.

-Proces pomoći povratničkim opštinama nastaviće se ubuduće. Prvo treba da se stvore uslovi života dostojnog čovjeka, a to su struja i voda, rekao je Lukač novinarima u Drvaru nakon sastanka sa srpskim predstavnicima povratničkih opština u FBIH.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da Srbi u povratničkim opštinama teško žive i da zato zaslužuju podršku i pomoć Srbije.

On je najavio da će Srbija nastaviti da pružati pomoć opštinama Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac i Odžak.

– Ako Federacija BiH nema mogućnosti ili nema volje da brine o svojim državljanima srpske nacionalnosti, tu je Srbija da brine o njima. Svaka pomoć Srbima koji žive u FBiH, treba da bude shvaćena kao pomoć Federaciji, jer je to manje novca koji oni moraju da izdvoje iz svog budžeta i od svojih poreskih obveznika – rekao je Vulin.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić izrazila je zahvalnost Srbiji i Republici Srpskoj za pruženu pomoću.

Prethodni članakMostar najtopliji grad u BiH
Naredni članakU RS zaražene 83 osobe virusom korona, umrla žena iz Broda