Luka Petrović: Nema investicija bez domaćih kadrova

Luka Petrović, direktor Elektroprivrede Srpske, održao je predavanje studentima Fakulteta za prizvodnju i menadžment u Trebinju, o temi “Razvoj i investicije u energetici”.

„Investicija nema bez domaćih kadrova i glupo je da novac za održavanje dajemo strancima, umjesto našim ljudima. Želio sam da animiram mlade ljude, da imaju perspektivu unutar energetskog sektora Srpske. To izgleda privlačno, ali, ako ozbiljno želimo da se bavimo karijerama, moramo se posvetiti svim elementima jednog projekta, jednog objekta i njegove eksploatacije“, rekao je Petrović.

Istakao je da želi da svaki student nađe prostor u nekom od segmenata u Republici Srpskoj, kojih će u budućnosti biti mnogo.

„Već sada imamo šest ugovorenih objekata, plus dva na nivou razvijenosti građevinske dozvole“, rekao je Petrović.

Predavanje je održano na poziv dekana Fakulteta za proizvodnju i menadžment, u cilju približavanja praktičnih iskustava iz privrede unutar Srpske prema mladim studentima.

„Stečena iskustva mogu da koriste za svoje karijere, i nositi procese koje mi danas nosimo“, istakao je Petrović.

Dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju Obrad Spaić izjavio je da je ovo predavanje prva od aktivnosti usvojenih na zajedničkom sastanku rukovodstva “Elektroprivrede” sa rukovodstvom Fakulteta.

“Predavanje je organizovano s ciljem što boljeg stručnog obrazovanja studenata Fakulteta za proizvodnju i menadžent u Trebinju i zajedničkog nastupa u naučnoistraživačkim projektima, domaćim i međunarodnim”, rekao je Spaić i zahvalio Petroviću što se odazvao pozivu Fakulteta da održi predavanje.

Spaić je rekao da je predavanje organizovano s ciljem inoviranja i usklađivanja studijskih programa Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje sa zahtjevima tržišta rada, posebno sa zahtjevima i potrebama “Elektroprivrede Republike Srpske” i njenih zavisnih preduzeća.

Prethodni članakNajveći most na Koridoru VC uskoro spaja obale Neretve
Naredni članakNavijači Veleža formirali ogroman red, svi žele svoju ulaznicu za finale Kupa BiH