Luka Modrić je najveći od najvećih: Ispred Ronalda i Mesija

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić po šesti je put u karijeri osvojio Ligu prvaka, što je uspjelo još samo četvorici fudbalera.

Šest puta u elitnom klupskom fudbalskom takmičenju slavili su i Lukini suigrači Dani Carvajal, Nacho Fernandez i Toni Kros, a prije njih Realova legenda Francisco Gento.

Zanimljivo, Modrić, Carvajal, Nacho i Gento su sve titule osvojili u dresu “kraljevskog kluba”, dok Kros ima pet Liga prvaka s Realom, a jednu s Bajernom.

Valja spomenuti da su iza njih ostale fudbalske legende poput Kristijana Ronalda, Paola Maldinija i Alfreda Di Stefana s po pet titula, dok, primjerice, Lionel Mesi ima četiri Lige prvaka.

Dodajmo i da su Modrić i Nacho Fernandez stigli i do 26. trofeja u Realovom dresu postavši najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj istoriji Real Madrida.

Modrić je postao i drugi najstariji fudbaler u istoriji kojem je uspjelo osvojiti Ligu prvaka. To mu je uspjelo s 38 godina i 266 dana, a stariji osvajač bio je samo Paolo Maldini 2007. godine.

Prethodni članakNa kongresu ruralnog turizma Vojvodine predstavljena Hercegovačka kuća
Naredni članakVučević: Sigurna pobjeda liste Aleksandar Vučić