LUČIĆ U MOSTARU: REALIZOVATI PROJEKTE OBNOVE U POVRATNIČKIM NASELJIMA

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić izjavio je danas da je bilo mnogo opstrukcija kada je riječ o obnovi i povratku Srba u Mostar, te da će nastojati da se u narednom periodu realizuju projekti obnove i infrastrukture u povratničkim naseljima.
„Bilo je puno opstrukcija u povratku Srba u Mostar. Nije se radilo na obnovi kuća. Posljednjih godina su odbijeni svi zahtjevi srpskih povratnika za obnovu kuća na području Mostara. U narednom periodu boriću se da se krene u obnovu“, rekao je Lučić nakon sastanka u Mostaru sa predstavnicima Koordinacije Srba Mostar, SNSD-a, SDS-a i Srpske pravoslavne crkve.

Lučić je istakao da u povratničkim naseljima u Mostaru nije riješeno vodosnabdijevanje, te da će se projektima koji su trenutno aktivno nastojati obezbijediti osnovni uslovi za život.

On je podsjetio da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice objavilo javni poziv za izgradnju i obnovu infrastrukture, vodovodne mreže, elektrifikaciju, kanalizaciju i pomoć vjerskim objektima.

Lučić je naglasio da će ministarstvo na čijem je čelu raditi na tome da se obezbijedi što kvalitetniji život povratnicima na području cijele BiH.