Lučić obišao novoizgrađeno igralište u povratničkom naselju Baćevići

MOSTAR  – Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić posjetio je danas mostarsko povratničko naselje Baćevići i obišao novoizgrađeno igralište koje je finansiralo ovo ministarstvo.

Lučić se sastao sa mještanima, predstavnicima Koordinacije Srba Mostar i predstavnicima Kancelarije Vlade Republike Srpske u Mostaru.

Ministarstvo je finansiralo izgradnju igrališta sa 24.000 maraka, a ministar Lučić se  nada da će se u narednom periodu osigurati sredstva za dovršetak igrališta, odnosno izgradnju tribina.

„Biće još ovakvih projekata i u narednom periodu,  to očekujemo od udruženja Srba, a sve se mora implementirati preko lokalne zajednice, odnosno Grada Mostara. Ovo ministarstvo i ja, kao i ostali ministri iz Republike Srpske, imamo dobar odnos sa povratnicima u Mostaru“, rekao je Lučić.

Predsjednik Koordinacije Srba Mostar Dušan Golo izjavio je da je igralište završeno prije dva mjeseca i da je rađeno uz pomoć sredstava Ministarstva za izbjegla i raseljena lica BiH, Koordinacija Srba Mostar i dio sredstava je prikupljen od mještana naselja Baćevići.

„Ovo je spomen park sa igralištem, spomenikom i Domom kulture i to čini jednu cjelinu koje će mlađim generacijama značiti mnogo. Prvenstveno mlađim znači da imaju bolje uslove za život ovdje u Mostaru“, rekao je Golo.

Naglašava da se u narednom periodu planira izgradnja još jednog igrališta, kao i projekti asvaltiranja ulica u naseljima Bijelo Polje i Dračevice.

„Sve su to projekti koje pokušavamo izgraditi preko Republike Srpske i Republike Srbije, a  u idućoj godini nadam se da ćemo to uspjeti. Do sada smo uspjevali i očekujem da će nam i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice ponovo izaći u susret i da završimo ovo što smo počeli u Baćevićima“, rekao je Golo.

Prethodni članakU Salakovcu podijeljena računarska oprema za 20 lokalnih zajednica
Naredni članakHAPŠENJA U TREBINJU: Oduzeta 200 kg droge, oružje i eksploziv, evo ko je uhapšen