“Lubenica može biti izuzetno opasna” Ljekari upozoravaju šta treba izbjegavati tokom VRUĆIH LJETNIH DANA, a šta je poželjno da radimo

Ljeto i temperaturne oscilacije sa sobom nose i povećan broj pacijenata u hitnim službama i domovima zdravlja.

Kako se nositi sa dehidracijom, toplotnim udarima, stomačnim virusima, govorio je izvršni direktor za medicinski i biološki inžinjering Faruk Gutić.

-Ovo vrijeme daje neki veći obim pacijenata po pitanju stomačnih virusa, sunčanice, stanja dehidratacije. Najviše ide na stranu stomačnih virusa. Visoke temperature, hrana koja je teška, koja se nedovoljno mehanički obrađuje. Pogotovo kada govorimo o pojedinim namirnicima. To su faktori koji utiču na pojavu bolova u stomaku. Lubanica može biti izuzetno opasna. Predlaže se da se namirnice koje su lako kvarljive čuvaju. Predlažemo da se skladište u frižidere. Manje obroka, sa manje kalorija više puta tokom dana. Imate situaciju da jedan prosječan čovjek doručkuje pitu za doručak. Pita je fantastična, ali nije preporučljiva za ovaj period. Prouzrokovaće simptome o kojima sam pričao – rekao je Gutić.

Prema njegovim riječima, unos vode trebalo bi da bude 3 litra dnevno. Istakao je kako veliki broj građana ima bolove u donjem dijelu kičme.

–Akt podizanja nogu tokom spavanja, da su u višem položaju svakako je poželjno. Emocionalna inteligencija kod ljudi je jako zapostavljena. To je osnov za sve. Emocionalna inteligencija kod velikih lidera se jako istražuje i ona je kod njih izuzetno velika – rekao je Gutić za N1.

Prethodni članak(FOTO) MUKI NE SKIDA OSMIJEH S LICA Tanja Savić u zagrljaju 11 godina mlađeg pilota
Naredni članak“Вјерујем да ћемо до наредног рочишта направити договор о начинима измирења дуга” Бањалучки “Водовод” дужан 1,5 милион КМ за струју, ЕРС ПОДНИЈЕЛА ТУЖБУ