LOCIRAN TELEFON MATEJA PERIŠA: Na ovom mjestu je zabilježen signal

SIGNAL mobilnog telefona Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao prije 12 dana u Beogradu, posljednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav.

Potraga za tijelom je, međutim, otežana jer voda na tom mjestu nije toliko duboka, ali su riječne struje veoma snažne.

Kako je rekao izvor iz istrage, policija je preuzela podatke sa svih baznih stanica u ovom dijelu Beograda, nakon što je Matej Periš u noći između 30. i 31. decembra bez ikakvog razloga, sav u panici, istrčao iz kluba “Gotik” u Beton hali i nestao bez traga.

– Na osnovu snimaka nadzornih kamera u okolini Beton hale, ali i praćenjem njegovog telefona, može se sa velikom preciznošću utvrditi putanja njegovog kretanja od momenta kada je istrčao iz kluba “Gotik”, oko 1.40 poslije ponoći. On je zatim preko Karađorđeve ulice otrčao uzvodno do restorana “Savanova” kod Beograda na vodi i tu se na jednom snimku vidi kako silazi do Save, ali se ne vidi i trenutak kad je ušao u vodu – kazao je izvor i dodao:

– Bazne stanice su registrovale signal njegovog telefona na tom mjestu, a potom je signal lociran nizvodno kod Velikog ratnog ostrva, gdje se izgubio. Pretpostavlja se da je Matej sve vreme imao telefon u džepu dok ga je Sava nosila i da je negdje kod ostrva, na ušću Save u Dunav, u vodi ostalo njegovo tijelo.

(Informer)

Prethodni članakDodik: Nema suživota na mržnji koju muslimani imaju prema Srbima
Naredni članakPreminuo Bogdan Subotić, prvi ministar odbrane Republike Srpske