LJUBINJE: ŠTRAJK UPOZORENjA ZBOG NEISPLAĆENIH PLATA

LjUBINjE- U Domu zdravlja u Ljubinju u toku je štrajk upozorenja zbog toga što zaposlenima nisu isplaćene tri posljednje plate, izjavila je direktor te zdravstvene ustanove Svetlana Vojičić.

Štrajk upozorenja je svaki dan između 11.00 i 12.00 časova uz poštovanje Zakona o štrajku, a zaposleni u toj ustanovi su najavili da će stupiti u generalni štrajk ako im do sredine novembra ne budu isplaćene dvije plate.

Vojičićeva je rekla da je 15 zaposlenih primilo posljednju platu za jun jer nije dovoljna tranša za plate, ostale troškove, kao i nagomilane dugove iz prošlosti.

Ona je pojasnila da nekoliko posljednjih godina ljubinjski Dom zdravlja ima problem sa finansiranjem, koje se formira na osnovu broja stanovnika u opštini, te da su, u međuvremenu, pacijente podijelili sa jednom privatnom ambulantom, ali su ostale sve prethodne službe i radnici u ovoj ustanovi, pa nema dovoljno novca.

“Problem bi bio riješen da nam se odobri godišnja tranša od 70.000 do 80.000 KM jer postojeća nije dovoljna, ili da pređemo na trezorski način finansiranja koji se očekuje od sljedeće godine”, kaže Vojičićeva.

Prethodni članakMilanović: Razgovor Dodika, Čovića i Izetbegovića, uz podršku tri predsjednika
Naredni članakIzetbegović odbacio uključivanje “tri velika brata”