LJEPOTA NAŠIM OČIMA: Izložba Centra ”Los Rosales” u Muzeju Žitomsilić

„Ljepota našim očima“ naziv je izložbe koja je otvorena sinoć u porti manastira Žitomislić.

U organizaciji Fondacije Muzej Žitomislić i Centra za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju  „Los Rosales”, izložba umjetničkih radova štićenika ovog Centra, po prvi put je otvorena je u maju 2022. godine, a zahvaljujući pozitivnom odjeku i želji za nastavkom  saradnje, upriličena je po drugi put u porti manastira Žitomislić, pred brojnim štićenicima Centra, članovima njihovih porodica, te posjetiocima i prijateljima Muzeja Žitomislić.

U uvodnom obraćanju, direktorica Fondacije Muzeja Žitomislić, Irina Kolak Mandić zahvalila se svim prisutnim što prate i podržavaju rad Muzeja, naglasivši posebno zadovoljstvo što je izložba „ Ljepota našim očima“ po drugi put otvorena u porti manastira Žitomislić, te da su pozitivni komentari koji su uslijedili nakon prve izložbe potvrdili ono što su organizatori znali, a to je da su ljepota i umjetnost jedni od univerzalnih jezika koji spajaju ljude.

Direktorica Centra  „Los Rosales”, Mirna Mezit zahvalila se domaćinima, te istakla da je ambijent manastira Žitomislić uvijek veoma lijepo i smirujuće okruženje, naglasivši zadovoljstvo činjenicom da  je izložba „ Ljepota našim očima“ ponovo otvorena u saradnji sa Fondacijom Muzej Žitomislić. Ona je još jednom predstavila i njihovu štićenicu pjesnikinju Azeminu Mehremić, koja je ovom prilikom promovisala svoju četvrtu knjigu poezije i govorila svoje stihove.

Otvaranje izložbe muzički su upotpunili hor Centra „Los Rosales” i Lucija Hrstić koja se u Centru bavi muzikoterapijom, dok su se prisutnima  obratili i Lejla Lelić, logoped u Centru Los Rosales, te mostarska umjetnica Zijada Zekić.

Izložba je prodajnog karaktera, a sav prihod od prodaje ide Centru „Los Rosales”.

 

Prethodni članakNajmanje 16 umrlih od zatrovane jabukovače
Naredni članakMOSTARSKI MUFTIJA OGLASIO SE OKO FORMIRANJA VLASTI U HNK: Bošnjaci Hercegovine ne mogu biti moneta za potkusurivanje