“Licidersko srce” od 15. do 19. avgusta

Međunarodni dječiji festival “Licidersko srce” biće održan od 15. do 19. avgusta, a Višegrad će biti domaćin 17. avgusta, saopšteno je nakon današnjeg sastanka predstavnika Organizacionog odbora sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem.

Potpredsjednik Organizacionog odbora Festivala Ivana Cvjetković rekla je da će Višegrad biti domaćin ansamblima iz Kine, Grčke, Bugarske i Slovačke.

Ona je dodala da će posebno dragi gosti biti članovi ansambla iz Zvečana i svi oni će nastupiti zajedno sa folklornim ansamblom “Kralj Petar ujedinitelj” iz Višegrada.

Cvjetkovićeva je napomenula da će Višegrad biti domaćin 13. put i da će tog dana doputovati djeca iz četiri zemlje, obići grad, a potom će, za predstavnike stranih ansambala, biti organizovan prijem kod načelnika opštine.

– Nakon toga će djeca u narodnim nošnjama prošetati ćuprijom i gradskim ulicama i potom u Andrićgradu predstaviti dio svoje kulture i tradicije – izjavila je Cvjetkovićeva novinarima.

Umjetnički rukovodilac ansambla Danijela Šućur rekla da su ponosni što će i ovaj put biti domaćini jedne festivalske večeri.

– Trudimo se da svu našu djecu uključimo u organizaciju, animiramo volontere, kako bi na pravi način dočekali goste i predstavili svoj grad u najljepšem svjetlu – rekla je Šućur.

Na ovogodišnjem festivalu, koji organizuje Udruženje građana “Era” iz Užica, učestvovaće oko 1.000 djece uzrasta od 10 do 16 godina.

Prethodni članakVučević: Uvijek slobodni i nikada poraženi
Naredni članakVučić nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici: Rezultat su podjele, ne samo u regionu već i u UN