Lavrov u samoizolaciji, sve planirane posjete se odgađaju

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom virusom korona, a sve planirane posjete i sastanci se odgađaju, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

U saopštenju se dodaje da se Lavrov dobro osjeća, prenosi “Sputnjik”

Sergej Lavrov sutra je trebalo da doputuje doputovati u radnu posjetu BiH. Na početku se trebao sastati sa članovima Predsjedništva BiH.

Iz Ambasade Rusije u BiH je rečeno da se Lavrov osjeća dobro, te da posjeta BiH nije otkazana, već samo odgođena.

“Ministar Lavrov se osjeća dobro, a posjeta nije u potpunosti otkazana, već je odgođena na određeno vrijeme”, rečeno je Srni u Ambasadi Ruske Federacije.

Iz ruske Ambasade nisu mogli da preciziraju tačan termin kada bi posjeta ruskog šefa diplomatije BiH mogla da bude realizovana.

Ministarstvo spoljnih poslova BiH saopštilo je da će o novom terminu posjete ministra Lavrova Bosni i Hercegovini javnost će biti pravovremeno informisana.

Lavrov je tokom posjete trebalo da se sastane sa članovima Predsjedništva BiH i ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Biserom Turković.

Konferencija za novinare srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Lavrova trebalo je da bude održana u 15.00 časova u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Osim toga, Lavrov se trebao sastati i sa ministrom inostranih poslova BiH Biserom Turković, nakon čega je bio predviđen i zvanični sastanak delegacija dva ministarstva.

Prethodni članakPREMINULO PET PACIJENATA Od korone u Srpskoj oboljelo još 625 osoba
Naredni članakSrpski naučnici istraživali koliko traje imunitet na koronu