Naslovnica Sport Lana Pudar furiozno do prvog mjesta u Barseloni

Lana Pudar furiozno do prvog mjesta u Barseloni

Mlada bh. plivačica Lana Pudar osvojila je prvo mjesto na prestižnom takmičenju Mare Nostrum u Barseloni.

Mlada Mostarka do prve pozicije stigla je furiozno, od starta do kraja trke 200 metara delfin nije prepuštala čelnu poziciju, a kroz cilj je prošla s vremenom 2:08.36.

Pudar je iza sebe ostavila takmičarku iz Japana Airi Mitsui (2:08.82) i Helenu Rosendahl Bach iz Danske (2:09.41).

Bh. plivačica će na takmičenju koje okuplja svjetsku plivačku elitu nastupiti i sutra, a čekaju je izazovi u trci 100 metara delfin.

Mare Nostrum je najjače plivačko takmičenje u Evropi koje se održava u tri susreta godišnje širom Mediterana. Ove godine održava u francuskom Canet-en-Roussillon (13. i 14. maj.), Barceloni (17. i 18. maj) i u Monacu (20. i 21.maj).

Kao i svake godine, tako i ove, na ovom takmičenju nastupiće veliki broj osvajača olimpijskih i svjetskih medalaj. Lana je ove godine kao jedna od najboljih mladih svjetskih plivačica dobila pozivnicu od organizatora za nastup na sve tri stanice takmičenja.

Budući da se Lana sa svojim timom nalazi u Španiji na visinskim pripremama cijeli peti mjesec, nastupit će samo u Barceloni i poslije nastupa nastaviti sa pripremama.

Prethodni članakČović, Krišto, Nikšić, Konaković… iz lože prate finale Kupa BiH
Naredni članakNOVAČE, KOJI TI K****? OVO NISTE VIDJELI NA TV! Novak isprozivao Ivaniševića, a ovakav odgovor od svog trenera NIJE OČEKIVAO!