Lajčak: Nadam se da će Vučić i Kurti doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je nadu da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti doći na novu rundu dijaloga u Briselu “sa vizijom i političkom hrabrošću” koja je, kako je rekao, potrebna da bi se dvije strane približile evropskoj budućnosti.

Lajčak je na Fejsbuku, uoči današnjeg dijaloga na visokom nivou o normalizaciji odnosa, istakao da je posvetio prethodnu nedjelju temeljnim pripremama.

– Posjetio sam Kosovo i Srbiju kako bih razgovarao o svrsi ovog sastanka – da se sagledaju dostignuća i planiraju naredni koraci, naročito u vezi sa primenom Sporazuma o putu ka normalizaciji – poručio je Lajčak.

On je ocijenio da su razgovori bili otvoreni, iskreni i važni za normalizaciju odnosa.

Dodao je i da je bio i u Grčkoj kako bi razgovarao o perspektivi za pristupanje Zapadnog Balkana na Konferenciji o miru i održivom rastu u Atini.

Lajčak je rekao da je zve spremno za današnji sastanak.

– Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da Kosovo i Srbiju približe njihovoj evropskoj budušćuosti – naveo je sinoć Lajčak na Fejsbuku.

Prethodni članakBelousov upozorio šefa Pentagona: Postoji rizik od eskalacije
Naredni članakInspektori istražuju, partije čekaju žrebanje za petog delegata u Domu naroda