Kusturica se sprema za snimanje filma u Moskvi

Srpski reditelj Emir Kusturica priprema se da snimi film u filmskom kompleksu Moskino u Moskvi, prenijela je danas agencija RIA.

– Zamislite samo: naš bioskopski park Moskino, čak i u fazi aktivne izgradnje, izgleda toliko obećavajuće da se svjetski poznati reditelj već sprema da ovdje snima svoje buduće filmove – navodi se u saopštenju kompleksa Moskino.

Kusturica je obišao radove na izgradnji filmskog kompleksa, rekavši da mu se posebno dopada izgled aerodroma i željezničke stanice.

Odluku o izgradnji Moskina donio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin u avgustu 2019. godine.

Kusturica se nalazi u posjeti Moskvi, a u utorak se sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji je ocijenio da Kusturičin pristup istoriji može da bude “veoma zanimljiv i produktivan”.

– Umjetnost odražava realnost života, a danas je samo zaboravljena prošlost. Vaše obraćanje istoriji, čini mi se, može da bude veoma zanimljivo i produktivno – rekao je Putin Kusturici, prenosi RIA.

Kusturica je izjavio da planira da snimi “ruski triptih” od tri filma prema djelima pisaca Fjodora Dostojevskog, Nikolaja Gogolja i Lava Tolstoja.

Prethodni članakMilanović: Američka Ambasada tlači Hrvate u BiH
Naredni članakBečka policija: Isključujemo vezu između osoba na snimcima i nestale djevojčice