KRVAVA MARKA – Maloljetni Gačani samopovređuju se zbog Tik-Tok izazova

U osnovnoj školi Sveti Sava u Gacku otkriven je slučaj samoprovređivanja učenika koji je posljedica izazova na društvenoj mreži Tik-Tok pod nazivom „Krvava marka“. Povrede nastale na ovaj način vidljive su na zglobovima šake djeteta, što je u ovom slučaju prepoznao jedan od predmetnih nastavnika.

Prema riječima direktora ove škole Nikole Milinkovića danas je,  povodom sve učestalijih primjećenih negativnih uticaja društvenih mreža Tik – Tok i popularnih izazova koje ona nudi, zasjedao multilateralni tim škole.

– Jedan od nastavnika primijetio je  povrede učenika i obavijestio nadležnu pedagoško-psihološku službu, koja je utvrdila o čemu se zapravo radi. Mi smo morali da izađemo u javnost sa tim, jer ne možemo da prećutimo. Ovo je sada mali problem koji vrlo lako može da eskalira i mi ne možemo da ga riješimo bez uključivanja roditelja, lokalne zajednice i policije. Moje razmišljanje je da ,kakva god istina bila,  najbolje je problemu pogledati u oči – rekao je za „Jadran Trebinje“ direktor ove obrazovne ustanove.

Rukovodstvo škole skreće pažnju roditeljima da pojačaju nadzor nad sadržajima na internetu koji posjećuju njihova djeca, kao i nad vremenom provedenim na društvenim mrežama.

U cilju sprečavanja ovog i sličnih trendova, škola će organizovati edukativne radionice za roditelje na temu kontrole sadržaja i vremena koje djeca provode na internetu, o čemu će roditelji biti blagovremeno obaviješteni.

Prethodni članakOsnovne i srednje škole mogu planirati ekskurzije i maturske večeri
Naredni članakRuske snage zauzele bivšu nuklearku u Černobilju