Krivokapić: Sa manjinskim partijama kad budem mandatar

Kandidat sa mandatara tri pobjedničke koalicije Zdravko Krivokapić vodi intenzivne razgovore o formiranju nove Vlade, a sa predstavnicima manjinskih stranaka će, kaže, razgovarati kada njegov mandat bude ozvaničen.

Krivokapić je u izjavi za podgorički Dan najavio posejtu reisu i nadbiskupu, jer, kako kaže, kao pravoslavac poštuje i druge vjere.

– To mi je veoma važno. Što se tiče razgovora sa političkim predstavnicima, ti razgovori već traju na nekom nivou i dinamikom koja je definisana, i nadam se da će oni što prije dati rezultate. Svi znamo da ima pojedinaca koji smatraju da ne treba da razgovaramo prije nego što i zvanično postanem mandatar, i ja to poštujem – rekao je Krivokapić.

Što se tiče razgovora sa manjinskim partijama, on bi, kaže, želeo da u suštini imaju principe i način kako će doći do preraspodjele.

– Jer ove tri koalicije imaju obavezu da nacionalne partije uključe u sve to, ali da vidimo prvo te startne pozicije koje ćemo ispoštovati, a da se, naravno, uvaži i sve što je moguće u djelu poštovanja zahtjeva nacionalnih manjina, odnosno stranaka koje ih zastupaju – kazao je Krivokapić.

Juče je razgovarao sa funkcionerom Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem, predsjednikom Prave Crne Gore Markom Milačićem i predsjednikom Radničke partije Maksimom Vučinićem.

Sa njima je, kako je saopštio, jednoglasno usaglašeno da čim pri treba formirati Vladu, odnosno da nema mnogo čekanja kad se već za to stvore i formalne prilike.

Usaglasili su, kaže, da vizija nove Vlade mora da bude otklon od postojeće, borba protiv korupcije i kriminala, poštovanje vladavine prava i sve ono što u suštini predstavlja elemente sporazuma koji je potpisan nakon izbora.

Rok koji predsjednik države Milo Đukanović Krivokapiću da mandat za sastav nove Vlade je 23. oktobar, odnosno 30 dana od konstitutivne sjednice parlamenta.