Kremlj: Ne očekujemo ništa od Orbanove posjete Kijevu

Kremlj ništa ne očekuje od posete mađarskog premijera Viktora Orbana Kijevu, izjavio je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

– Nije na nama da to komentarišemo. Јasno je da Mađarska, koja je počela da predsjedava EU, naravno, mora da vrši svoje funkcije – rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje šta Kremlj očekuje od posjete mađarskog premijera Ukrajini.

Peskov je naveo i da Orbanova administracija nije kontaktirala administraciju predsjednika Rusije prije Orbanovog odlaska u Kijev.

On je konstatovao da mađarski premijer zna kako da veoma čvrsto brani interese svoje zemlje.

– U ovom slučaju, mislim da će ovde preovladavati odgovornosti u kontekstu briselskih interesa, a ne u kontekstu nacionalnih interesa Mađarske. S tim u vezi, Orban je, naravno, poznat kao političar koji ume veoma čvrsto da brani interese svoje zemlje – rekao je Peskov.

Orban je u utorak doputovao u Kijev, gde će sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim razgovarati o uspostavljanju mira i aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje. Mađarska od 1. jula narednih pola godine predsjedava Savjetom Evropske unije.

Prethodni članakPREMINUO UROŠ PENA Bivši direktor Policije Republike Srpske umro u 65. godini
Naredni članakKaran: Građani Srpske bezbjedni