Kreće prva faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira IV; Osiguraće se alternativni prolazi za SKB Mostar

Prva faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira IV. u Mostaru trebala bi krenuti do kraja jula, a odabrani izvođač radova na javnom konkursu je HP Investing d.o.o Mostar.

Vrijednost cjelokupnog projekta, l. i ll. faze sanacije, iznosi oko 935 000 KM, saopštili su iz Grada Mostara.

U sklopu složenih radova izvršiće se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija saobraćajnice i pješčanih površina te javne rasvjete. Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgradnja oborinske odvodnje, zamjena vodovodne cijevi DN280.

Ovaj projekt dovest će i do određenih promjena u režimu odvijanja saobraćaja u ovom dijelu grada. Kako se tom ulicom saobraća i prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, tokom izvođenja radova izvođač će osigurati alternativni režim saobraćaja, kako bi sva vozila hitne pomoć kako iz Mostara i svih drugih gradova koji dolaze u SKB Mostar, ali i sva druga vozila, oblizanim putevima mogli doći do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada.

Kako je navedeno, u I. fazi radovi se izvode od raskrsnice s ulicom Kralja Tomislava do raskrsnice s ulicom ispod stadiona u dužini od cca 251 metara. Saobračaj za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod stadiona.

U II. fazi radovi se izvode od raskrsnice s ulicom ispod stadiona do kraja ulice u dužini cca 136 metara. Saobraćaj za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulice Kralja Tomislava, Dubrovačka, Blajburških žrtava do križanja s ulicom dr. Rizza.

O tačnom datumu početka radova na terenu i stupanju na snagu izmijenjenog režima saobraćaja javnost će biti blagovremeno obaviještena, odnosno kada izvođač radova, HP Investing, obavi sve potrebne neophodne predradnje za ovaj složen projekt, navodi se u saopštenju.

Prethodni članakU Mostaru napali oca i sina zbog dresa reprezentacije BiH
Naredni članakJeftiniji let za mostarske studente i profesore