KRAJ AGONIJE- ISPLIVALO TIJELO MATEJA PERIŠA?

Tijelo mlađeg muškarca nađeno je jutros kod Ade Huje, a vizuelnim pregledom utvrđena je velika podudarnost sa nestalim Matejom Perišem.

Naime, na tijelu su iste patike, majica, farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi.

Majica koja je pronađena na tijelu koje je isplivalo jutros kod Ade Huje identična je majici koju je nosio Matej Periš u noći nestanka.

Naime, riječ je o majici tamne boje sa aplikacijom jaguara i žutim natpisom koji ide u krug a piše “Power Super Cleaner”. Istu takvu majicu imao je Matej Periš i nosio je na fotografiji koja je kružila svim medijima kada je prijavljen njegov nestanak u Beogradu.

Identifikacija će biti potvrđena na osnovu DNK analize, upoređivanjem DNK leša sa DNK profilom oca nestalog Periša, Nenadom Perišem.

Tijelo je, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati.

Forenzičar Časlav Ristić, tokom pet mjeseci potrage za nestalim Splićaninom Matejem govorio je šta se dešava kad se neko utopi i posle koliko vremena tijelo ispliva.

– Sve zavisi od okolnosti i od same rijeke. Mi znamo da na dnu rijeke i uz obalu ima dosta rastinja, zatim ima dosta otpada, granja i lišća koje je voda tokom vodostaja donijela. Tako da sve zavisi kako je upao u vodu. Ako je upao i zakačio se u nekom granju ili rastinju, moguće je da ne ispliva nikad. Mada pošto je voda hladna, ako se samo utopio, tijelo samo mnogo kasnije ispliva na površinu, posle mjesec, a možda čak i dva – rekao je forenzičar.

Jutros su tijelo uočili mornari i prolaznici.

– Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo, da se zaustavila malo dalje. Vjetar ga je donio, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je provjerio na internetu i vidio da je isto obučen. Imao je jednu bijelu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi on je okrenut tijelom na dole – rekao je za Kurir kapetan obližnjeg broda Milovan Zelenović.

Prethodni članakU nedelju istorijski čas i druženje u Prebilovcima
Naredni članakNenad Periš nakon pronalaska tijela: Po odjeći bi to mogao biti Matej