Kragujevac tuguje za preminulom doktorkom; “Djeca treba da žive bez majke i sa saznanjem da ju je ubio njihov otac”

Komšije, prijatelji i porodica tuguju za preminulom Milenom Milošević Maksimović, majkom dvoje maloljetne djece i doktorkom iz Kragujevca koju je hicima iz pištolja ubio suprug Vladimir Maksimović.

Iako je bila teško ranjena, svi su se nadali da će Milena biti jača i pobjediti smrt. Svjesni su bili težine njenih povreda, ali su se nadali najbolje, sve do jednog trenutka.

– Kad su rekli da je imala moždanu smrt, znala sam da to više ne može da bude kako treba, kako smo se nadali da će ipak biti… Bila sam svjesna svega, i da nije dobro, i da je teško, ali sam se nadala, željela sam… – kroz suze govori Milenina komšinica.

Kako kaže, pored njene mladosti i dobrote, najviše žali zbog Milenino dvoje djece koji će odrastati bez majke.

– Djeca su bila kod njenih roditelja, šta će sad oni, kako će… Treba da žive i bez divne majke i da odrastaju sa tim im ju je oduzeo otac. Veće tragedije nema… – jedva je izgovorila žena.

Osim o Mileni, o kojoj je govorila biranim rečima, komšinica nije htela da komentariše privatne stvari porodice Maksimović, one koje su se dešavale pre nego što je Vladimir potegao pištolj, kao ni one nakon toga.

– Nisam znala da su imali problema, djelovali su srećno, zbog čega je uradio to što je uradio, bilo bi ružno da komentarišem i nagađam – kaže kratko i dodaje:

– Ona je bila požrtvovana žena i majka, bila je doktorka, otišla je u Njemačku da im obezbjedi bolji život, borila se za njih. Borila se i da joj porodica bude na okupu, da Vladimir, ona i djeca žive zajedno i srećno, to je ono što ja znam. –

Najgore vijesti je potvrdio i Milenin otac Miroljub Milošević.

– Ljekari su uradili sve što su mogli, ali spasa nije bilo. Mnogo mi je teško – rekao je neutješni otac i zahvalio se ljekarima koji su se borili za nju, prenijeli su mediji:

– Sahrana je sutra na groblju Bozan u Kragujevcu.-

Milenu je upucao suprug Vladimir u noći između nedjelje i ponedeljka, oko tri sata poslije ponoći, navodno, dok je spavala. Ona je sa teškom prostrelnom ranom u predjelu vrata prevezena u kragujevačku bolnicu, a odatle kasnije na VMA. Pored velike borbe ljekara, njoj je najpre konstatovana moždana smrt, da bi danas izgubila borbu za život, piše Blic.

Vladimir je uhapšen nekoliko sati nakon zločina. Sumnja se da je motiv bio ljubomora.

Prethodni članakTadić kandidat za sudiju Ustavnog suda BiH: Pred Narodnom skupštinom imenovanje nosilaca pravosudnih funkcija
Naredni članakCijena barela nafte 114 dolara: Tržište kriptovaluta u zelenom, žitarice u minusu